Laurel Lane Apartments propose a new three-story mixed-use building with 18 residential apartments and 4,323 SF of amenity uses and storefront opportunities at Laurel Lane’s street front. The new building is situated at the lower elevation of a two-tiered property. The upper site has 16,539 SF of commercial space in two buildings currently under extensive renovation. The parking, located in the upper tier, is shared between the whole property and will be repaved, restripped, and landscaped as part of this project. The new commercial space, and first floor of apartments has an at-grade entry from Laurel Lane, and an additional entry off the parking that is level with the second floor, which creates an on-site, accessible, connection between the two levels. The design proposes a contemporary approach to tie in well with the primarily commercial neighbors, and contemporary multi-family property immediately adjacent to the south.

Location: 1259 Laurel Lane, San Luis Obispo
Client: Patrick Aurignac
Size: 36,000 SF
Scope: Architecture, Landscape
Completion: In Design